Haber

Kamerun’da Türk Mutfağı Haftası düzenlendi

Türkiye’nin Kamerun’daki Yaounde Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türk Mutfağı Haftası programı kapsamında konuklara Türk mutfağından yemekler sunuldu.

Başkent Yaounde’de düzenlenen etkinliğe üst düzey siyasetçiler, yabancı diplomatlar, Kamerunlu ve Türk konuklar, “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” Hatay menüsünü oluşturan lezzetleri tattı.

Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı yaptığı konuşmada Osmanlı ve Türk mutfağının güçlü lezzetlere sahip olduğunu vurgulayarak, Hatay mutfağından farklı lezzetleri tek tek resimler eşliğinde misafirlerine tanıttı.

Sunumun ardından misafirlere biberli ekmek, zeytin salatası, humus, biber dolması, tepsi kebabı ve kadayıftan oluşan Hatay menüsü ikram edildi.

Türk Hava Yolları sponsorluğunda düzenlenen bilet çekilişinin ardından etkinlik sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu